Skip links

Sikkens

Improve ontwikkelde en realiseerde voor Sikkens op de SGA Vakbeurs het Universum van Sikkens, een inspirerende beursstand. De basis van het ontwerp werd gevormd door drie thema’s: ‘Inspireren en Enthousiasmeren’, ‘Informeren en Communiceren’ en ‘Demonstreren en Experimenteren’.

Er werd een flow gecreëerd die begon bij de inspiratie, de beleving, waardoor de communicatie op gang kwam en de demonstraties een logisch vervolg werden. De blikvanger was een grote koepel vol projecties die de bezoeker als een paraplu beschermde en uitnodigde er onder te gaan staan om een blik naar boven te werpen waar het Universum van Sikkens zich in al haar pracht ontvouwde. Er draaide een doorlopend programma met beelden en filmpjes die geschikt gemaakt waren voor projectie op de halve bol. Het vormde een constante inspiratie voor gesprekken en demonstraties.

Door de koepel ontstond een open maar tegelijk besloten ruimte, waar men doorheen kon dwalen of even kon zitten op poefjes. Door een geraffineerd samenspel van belichting en beeld werd het Sikkens Universum letterlijk een beleving. Tegelijk was er een open verbinding met de demonstratie- en gespreksplekken die zo deel uitmaakten van het geheel.

Beurzen

De uitdaging op elke beurs of presentatie is de bezoekers te vangen en met hen in gesprek te raken. Bewegend beeld en licht zijn daarbij krachtige middelen. De verleiding om naar binnen te stappen wordt des te groter als het beeld je als het ware omarmt of de gebruikelijke rechthoekige kaders verlaat. Nieuwsgierig stapt men over de spreekwoordelijke drempel en een gesprek komt dan snel op gang.