Skip links

Custom Made

Improve gaat tegen de trend in. In plaats van per project specialisten in te huren, zoals veel bedrijven doen, werken bij improve professionals, die stuk voor stuk beschikken over meerdere uiteenlopende technische en creatieve vaardigheden. Het visitekaartje van de een vermeldt lichtkunstenaar/rigger, op een ander visitekaartje staat projectleider/ontwerper/operator. Zo heeft iedereen meerdere specialismen en capaciteiten. Een aantal medewerkers heeft vaardigheden die je niet zo snel zou verwachten: het zijn ambachtslieden die met hout, staal en andere bouwmaterialen elke denkbare creatieve constructie in elkaar timmeren, zagen, lassen, boren, slijpen en solderen.

Het laboratorium van Improve bewijst dat creativiteit niet duur hoeft te zijn. Rob van Koppen: “Helaas is er tegenwoordig minder vraag naar creatieve concepten. Je ziet veel back to basic events. Opdrachtgevers denken dat creativiteit duur is, omdat ze vrezen dat ze overal specialisten voor in moeten huren. Maar als je alle technische know how, het materiaal én de gereedschappen zelf in huis hebt, hoef je voor een creatieve oplossing alleen maar jezelf toe te staan om te durven dromen.”

In het laboratorium van Improve zijn al veel dromen uitgekomen. “Net als in elk laboratorium mislukt een experiment wel eens,” geeft Rob aan. “Dan vinden we altijd wel een oplossing. Het kost dan alleen meer tijd of het wordt net even anders dan oorspronkelijk bedacht. Het gaat erom dat je elkaar vertrouwt en samen het experiment aangaat.”

Tools

Custom-made is een van de tools van Improve.