015 262 03 31 | info@improve.nl | Rotterdamseweg 270 | ma-vr 9-17u / za 10-17u |

Pufferfish

Creativiteit kent geen grenzen en projecties ook niet. Een van de mogelijkheden wordt geboden door de Pufferfish, een projectiebol waarin volledig rondom beelden geprojecteerd worden vanuit een enkele projector. De projector zit in de ‘voet’ van de projectiebol en heeft een speciale ‘Fish eye’ lens waarmee het mogelijk is om geheel vullend te projecteren. De pufferfish kan worden geplaatst met een 1,60 mtr of 2,5 mtr projectie cover. Hij is zowel staand als hangend te gebruiken. De projector is een Barco CLM-R10+ van 10.000 ANSI lumen en een resolutie van 1400×1050 pixels.

Op twee manieren kan beeld worden getoond op de pufferfish. Het beeldmateriaal kan van te voren worden ‘vervormd’ zodat het met elke computer/mediaserver kan worden afgespeeld op de bol. De ‘rechte’ content wordt dan vooraf met een plug-in in After effects omgezet in de juiste vorm zodat het bij de projectie op de bol weer helemaal klopt. Het beeldmateriaal kan ook ter plaatse in ‘real time’ worden geconverteerd, zodat het beeld correct op de bol zichtbaar wordt.

Menig klant maakt gebruik van de pufferfish. Zo gebruikt Shell de bol graag om daarop aardbeelden en geografische lagen te tonen en NUON gebruikte de bol in hun stand op de bouwbeurs, als eyecatcher en presentatiemiddel.