015 262 03 31 | info@improve.nl | Rotterdamseweg 270 | ma-vr 9-17u / za 10-17u |

Laboratorium Improve

– Vakmanschap en creativiteit

Improve gaat tegen de trend in. In plaats van per project specialisten in te huren, zoals veel bedrijven doen, werken bij improve professionals, die stuk voor stuk beschikken over meerdere uiteenlopende technische en creatieve vaardigheden. Het visitekaartje van de een vermeldt lichtkunstenaar/rigger, op een ander visitekaartje staat projectleider/ontwerper/operator. Zo heeft iedereen meerdere specialismen en capaciteiten. Een aantal medewerkers heeft vaardigheden die je niet zo snel zou verwachten: het zijn ambachtslieden die met hout, staal en andere bouwmaterialen elke denkbare creatieve constructie in elkaar timmeren, zagen, lassen, boren, slijpen en solderen.

Het laboratorium van Improve bewijst dat creativiteit niet duur hoeft te zijn. Rob van Koppen: “Helaas is er tegenwoordig minder vraag naar creatieve concepten. Je ziet veel back to basic events. Opdrachtgevers denken dat creativiteit duur is, omdat ze vrezen dat ze overal specialisten voor in moeten huren. Maar als je alle technische know how, het materiaal én de gereedschappen zelf in huis hebt, hoef je voor een creatieve oplossing alleen maar jezelf toe te staan om te durven dromen.
In het laboratorium van Improve zijn al veel dromen uitgekomen. “Net als in elk laboratorium mislukt een experiment wel eens,” geeft Rob aan. “Dan vinden we altijd wel een oplossing. Het kost dan alleen meer tijd of het wordt net even anders dan oorspronkelijk bedacht. Het gaat erom dat je elkaar vertrouwt en samen het experiment aangaat. Zo hebben we tijdens de beurs Event een catwalk ontwikkeld met projectie vanuit de lucht en belichting van de onderkant. Dat experiment pakte goed uit, maar het was een risico. Gelukkig hebben we veel opdrachtgevers die dat kleine risico op de koop toe nemen en zo tot de mooiste projecten komen!

feel the futurethe art of improve