015 262 03 31 | info@improve.nl | Rotterdamseweg 270 | ma-vr 9-17u / za 10-17u |

North Sea Jazz Festival

Over NSJF

Al decennia lang werken organisator Mojo Concerts en Improve nauw samen voor een van de grootste indoorfestivals van Nederland. North Sea Jazz begon in 1976 in het Haagse Nederlandse congresgebouw met vijf concertzalen, driehonderd muzikanten en ongeveer negenduizend bezoekers. 41 Edities verder is het nog steeds een jaarlijks hoogtepunt van tienduizenden jazzliefhebbers. In de loop der tijd won het festival aan populariteit waar het in 2006 noodgedwongen naar de Ahoy in Rotterdam moest verplaatsen. Sindsdien groeide North Sea Jazz exponentieel en geeft het in drie dagen 15 podia aan ruim 1.300 artiesten en trekt 70.000 bezoekers.

Sfeermakers

Voor het creëren van de juiste festivalsfeer is verlichting en aankleding een keyfactor. Improve zorgt daar voor. ‘Improve is betrokken, zorgvuldig en persoonlijk. De medewerkers creëren precies de sfeer die wij willen. Ze denken mee, komen met voorstellen en alternatieven’ aldus Michelle Kuypers van Mojo Concerts. Belichting van een groot deel van de podia tijdens optredens is slechts een onderdeel van het takenpakket van Improve. Buitenruimtes veranderen in gezellige festivalpleinen, lange kale gangen worden in de North Sea Jazz huiskleuren verlicht en door de belichting van de etenswaren in de stands loopt het water je in de mond.

Creatief samenspel

In meerdere zalen zetten de Improve operators de artiesten in het middelpunt en zorgen voor een doorgaande sfeer zonder breekpunten en een prachtig samenspel tussen licht en muziek. De technici hebben alle controle over het licht en versterken met hun lichtspel de beleving van de bezoekers. Perfecte voorbereiding speelt ook mee in het eindresultaat. Elk lampje staat tot op de centimeter nauwkeurig gesteld en als het moet hangen we een hele zaal vol met zelf ontworpen kroonluchters. De passie voor het vak zorgt voor constante hoge kwaliteit. The Art of Improve!

Website North Sea Jazz Festival

feel the future


the art of improve